У Львові запрацювала Перша сортувальня відходів

30.06.2019

На території заводу «РЕМА», що на вулиці Заводській, 31, відкрилася Перша львівська сортувальня відходів. Проект сортувальні реалізовують активісти громадської організації «Зелена коробка». До громадської сортувальні усі охочі можуть приносити понад 20 видів вторинної сировини: макулатуру, пластики різних типів, Тетра-Пак упаковку, металеві відходи тощо. Усі відходи на місці сортують у відповідні контейнери, а після накопичення пресують і відправляють на переробку.

На станції, відповідно до графіку, працює консультант, який допомагає початківцям розібратися з особливостями розділення ресурсоцінних відходів від сміття.

У планах активістів перетворити сортувальню на громадський навчальний простір, де можна буде навчитися правильному поводженню із відходами, зібраними вдома чи на роботі, та підтримувати цю корисну звичку.

фото надано ГО “Зелена коробка”

 

«Ми підтримуємо такі громадські ініціативи, адже вони сприяють формуванню культури поводження з відходами. Цей проект є особливо корисний для Львова, адже з початком запуску майбутнього сміттєпереробного заводу на рівні всього міста буде запроваджене сортування відходів. І такі ініціативи допомагатимуть мешканцям в адаптації до змін. Також перша сортувальня побутових відходів є важливою для втілення загальноміської просвітницької кампанії щодо раціонального поводження з відходами. Її, до речі, ми пропрацьовували та реалізуємо спільно з активістами, в тому числі і з «Зеленої коробки». У комплексі це підвищує загальний рівень екологічної свідомості та культури серед населення», – розповів директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря.

Наразі сортувальня від «Зеленої коробки» працює у Львові на вулиці  Заводській, 31 з понеділка по п’ятницю з 17:00 до 20:00, у суботу – з 12:00 до 17:00.

Довідка

«Зелена коробка» – громадська організація, яка трансформувалася з соціальної екологічної ініціативи. Основна мета екологічних активістів – надавати зручний сервіс для сортування відходів. Одним із пріоритетних завдань є поширення культури сортування серед населення.