ЛЬВІВ ПІДПИСАВ КОНТРАКТ ІЗ ТЕХНІЧНИМ КОНСУЛЬТАНТОМ ДЛЯ БУДІВНИЦТВА СМІТТЄПЕРЕРОБНОГО ЗАВОДУ

09.09.2019

Сьогодні, 9 вересня, ЛКП «Зелене місто» підписало контракт із литовською компанією «Гідротера», яка проводитиме нагляд за будівництвом заводу на вулиці Пластовій та рекультивацією полігону в Грибовичах. Її завданням буде забезпечення дотримання усіх етапів до відповідності з європейськими нормами: будівельними, екологічними та інженерними.

У серпні ЄБРР завершив конкурс на визначення технічного консультанта із будівництва майбутнього  сміттєпереробного заводу у Львові. Серед чотирьох компаній з  Франції, Прибалтики та Греції у тендері перемогла литовська компанія «Гідротера». Згідно тендерних умов вчора відбулося підписання контракту та установче засідання з представниками компанії.

«Ми задоволені, що компанія, яка має досвід консультування аналогічних проектів у ЄС буде працювати з нами. Литовська компанія «Гідротера» проводитиме технічний нагляд за будівництвом заводу та рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища. Зокрема, йдеться про нагляд за дотриманням всіх норм ЄС, супровід тендерів, участь у технічних радах та звітування перед ЄБРР», – розповів директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря.

Компанія консультант відкриє у Львові офіс, у якому, зокрема, працюватимуть іноземні фахівці разом із українськими колегами.

Нагадаємо, за два роки у Львові збудують перший в Україні сучасний сміттєпереробний комплекс із європейською технологією механіко-біологічної переробки відходів, рекультивують старий полігон та впровадять нову систему поводження з відходами. Вона передбачатиме сортування сухого та вологого сміття, вторинної сировини та облаштування окремих майданчиків для збору електроніки, великогабаритного і будівельного сміття. Вже у цьому році відкриється станція компостування органічних відходів.  Для цих цілей місто отримало 25 мільйонів євро кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку, 10 мільйонів євро гранту – безповоротної фінансової допомоги від екологічних фондів. Внесок міста – 6,75 мільйона євро.