Учасники тендеру відвідали територію, де будуватиметься сміттєпереробний завод

02.03.2020

Де відбуватиметься будівництво сміттєпереробного комплексу ознайомилися 2 березня учасники другого етапу тендеру. Зустріч щодо цього відбулася на вулиці Пластовій,13.

Як зазначив директор ЛКП “Зелене місто” Святослав Євтушенко, учасники тендеру мали можливість відвідати територію, де наразі тривають підготовчі роботи до будівництва заводу, ознайомитися із географічними та технічними особливостями місцевості.

– Крім того, у зустрічі взяли участь представники литовської компанії “Hidroterra”, які надають консультаційні послуги в рамках проекту “Lviv Solid Waste Project”. Разом із тим відбулася роз’яснювальна зустріч, яка дала змогу учасникам задати запитання і отримати відповіді в межах тендерної процедури, – коментує Святослав Євтушенко.

Консультації, технічну допомогу з підготовки тендерної документації і проведенню процедур ЛКП “Зелене місто” надають представники компанії “Hidroterra”.

Так, за словами начальника відділу екологічної інженерії “Hidroterra” Юргіса Валюнаса.

– До другого етапу тендеру було відібрано 5 учасників, які готують свої пропозиції. Спільно з ними ми виїхали на місце, аби мати уявлення про характеристики території, де будуватиметься завод. Також під час зустрічі ми відповідали на питання учасників тендеру, які виникли на цьому етапі. Разом із тим, варто розуміти, що процедура тендеру доволі тривала і перевірятиметься ще й ЄБРР, який контролюватиме виконання усіх вимог. У результаті тендеру за найкращою пропозицією буде обрано переможця, який виконуватиме роботи з будівництва сміттєпереробного комплексу, – сказав він.

А також додав, що компанія, яку він представляє, брала участь у спорудженні не одного подібного заводу.

– Так, по тендерній документації, технічній допомозі тощо у нас великий досвід, адже Литва вже цей шлях пройшла. Наразі у нас функціонує 11 сміттєпереробних заводів, по 4 із яких – працювала наша фірма, – повідомив начальник відділу екологічної інженерії “Гідротера ЛТД” Юргіс Валюнас.

Нагадаємо, перший в Україні сучасний сміттєпереробний комплекс із технологією механіко-біологічної переробки відходів збудують у Львові. Потужність майбутнього заводу становитиме 250 тисяч тон відходів на рік. Наразі ЛКП “Зелене місто” вже отримало ліцензію на переробку відходів, а проект будівництва майбутнього заводу пройшов комплексну державну експертизу. Відбуватиметься будівництво за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), який фінансує реалізацію низки екологічних проектів у різних країнах світу.