Технічна рекультивація Грибовицького сміттєзвалища: що зроблено?

27.10.2021
Технічний етап рекультивації триває на Грибовицькому полігоні ТПВ. Наразі підрядник – консорціум компаній J/V GOKSIN INSAAT – HAYAT GROUP виконав 61% від загального обсягу робіт, передбачений проектом.
 
– Зокрема, прокладено 870м трубопроводів по збору фільтрату, 216м – каналу для збору дощових вод, а також укладено по 100 тис. м2 дренажного композиту, мембрани та геотекстилю. Крім того, висушено три з п’яти існуючих озер фільтрату. Разом із тим, завершується будівництво нового озера-відстійника з мембраною. Після проведення усіх запланованих робіт полігон буде безпечним для довкілля, – повідомив директор ЛКП «Зелене місто» Тарас Калужний.
 
У свою чергу начальник відділу реалізації проектів ЛКП «Зелене місто» Назарій Кирилейза додав, що всі роботи виконуються згідно плану.
 
-Підрядник дотримується графіку проведення робіт згідно контракту. Як і планувалося, технічний етап рекультивації має завершитися у липні 2022 року. Тим часом, укладання дренажного композиту, мембрани та геотекстилю триватиме до березня наступного року. Також вже на 85% виконані земляні роботи щодо виположення схилів тіла полігону, – коментує Назарій Кирилейза.
 
Тим часом, менеджер проекту, представник консорціуму компаній “J/V GOKSIN INSAAT – HAYAT GROUP Вейсел Кіліч зазначив, що техніка на Грибовицькому полігоні ТПВ працює щодня і всі процеси відбуваються з дотриманням відповідних норм.
 
Нагадаємо, технічна рекультивація на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалася восени 2020 року.